Vuosien aikana tapahtunut

Ilmakuva alueesta jota eläimet kesäisin laiduntaa. Mustalla viivalla pyritty helpottamaan alueen hahmottamista, alue jatkuu vielä vähän oikelle päin. 1 ja 2 tarkoitus halpottaa käsitystä eläin laumojen sijainnista.

2005

Niitä käytiin ensin parin kuukauden ajan ruokkimassa 'kotonaan'. 13.12. ne siirrettiin Kårkullaan. Siirto suoritettiin Paimion teurastamon autolla. Kolme eläintä saatiin hyvin autoon, mutta kahta saatiin jahdata puolentoista tunnin ajan. Kotona siirto onnistui hyvin. Alina vieroitettiin emästään ja otettiin sisälle navettaan. Isot eläimet viihtyvät hyvin ulkona. Niitä ruokitaan heinällä ja käydään seurustelemassa niiden kanssa ja tarjoillaan samalla makupalaksi vähän leipää.

2006

Keväällä kuusikko (Kalle, Satchel, Briitta, Valborg, Filip ja Viktoria) siirrettiin Ekniemeen rantapellolle ja kaislikkoon (1). Alina jätettiin kotiin. Ekniemessä on myös lato, johon loppu kesästä tehtiin ruokintapaikka.

Talven 06-07 eläimet viettivät kotona.

2007

Eläimet siirrettiin toukokuun lopussa Ekniemeen. Veronica ja Barbara syntyivät vasta siiron jälkeen. Highlandit saivat samalle alueelle myös 9 ay/fr hiehoa. Hiehot kuitenkin omassa aitauksessa (2) Highland sonnipoikien (Anselmi ja Filip) kanssa, hiehot tiineenä ennen siirtoa Ekniemeen. Kalle ei sietänyt poikia samassa aitauksessa.
Alina ja Victoria jäi kotiin muutaman ay/fr hiehon kanssa.
Eläimet siirretty takaisin kotiin "talvilaitumelle". Siirto suoritettiin eläinten kuljetusautolla

2008

Keväällä eläimet siirrettiin jälleen kerran laiduntamaan rantaniittyä (1). Kesällä OKRAssa vierailtaessa ostimme Riikka Paloselta uuden sonnin. Kesällä ostettiin myös eläintenkuljetusvaunu Turun Konekeskuksesta. Vaunu on ns. yhdistelmävaunu eli sitä voidaan käyttää kuljetuksen lisäksi myös ruokinta paikkana. Vaunun sivut on varusteltu lukittavilla ruokintapaikoilla. Syksyllä eläimet saatiin siis siirryttyä rannasta kotiin oma- aloitteisesti. Syksyllä laitettiin myös ensimmäiset eläimet teuraaksi.

2007 syntyneet vasikat olivat alkukesän kotona ja ne siirrettiin loppukesällä muutaman lypsyrotuisenhiehon kanssa

Lypsyrotuisia eläimiä matkalla rantalaitumelle (2).